vlag-gr

Park/omgeving

Schoorl & Omgeving

Beleef het Noord-Hollands kustgebied

Schoorl

Het dorpje Schoorl  grenst aan Nationaal Park de Schoorlse Duinen, met de breedste en hoogste duinen van heel Nederland. Het strand van Schoorl aan Zee is alleen per fiets te bereiken, dat maakt het heerlijk rustig. Het dorp Schoorl staat ook bekend om zijn gezellige centrum vol terrasjes en restaurants. De klimduin, midden in het dorp, is uniek en zeer kenmerkend. Kinderen zijn er niet vanaf te slaan!

Ontdek meer >

Bergen

Wie het dorp Bergen binnenrijdt, weet het meteen: dit dorp is bijzonder. Het dorp staat bekend om haar vele luxe boetiekjes en gezellige terrasjes. De mooie ligging aan bos en duin en vlakbij de zee geeft Bergen een haast mystieke uitstraling. Dat vinden ook de vele kunstenaars die hier al jaren wonen. Het licht, de ruimte en de lommerrijke lanen inspireren hen nog steeds tot het scheppen van veel moois.

En wie al dat moois wil bewonderen loopt eerst even bij de VVV in (de hal van) Museum Kranenburgh naar binnen. Daar kan de smartphonegebruiker een speciale route downloaden langs plekken vol kunstgeschiedenis. Deze leuke interactieve route leert u alles over de Bergense School en zijn leden. Wilt u liever een papieren route? Ook dat kan: de kunstwandeling brengt u langs alle galerieën van het dorp.

Ontdek meer >

Egmond 

Nog steeds is Egmond familiebadplaats nummer één, er is dan ook van alles te beleven. Het zandstrand met de vele strandpaviljoens biedt alles voor een gezonde dag in de zon. Het dorp achter de duinen zit vol met leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Als u wat meer over het verleden van dit oude vissersdorp wilt weten, kunt u terecht in het Egmonds museum. Achter het dorp fietst en wandelt u zo het duingebied in. Kijk niet raar op als u een kudde oerossen of wilde paarden tegenkomt.

Ontdek meer >

To Do.

Lees verder over Schoorl

to-do-1

Natuur & strand

Bos, de Schoorlse duinen, het klimduin, brede zandstranden en landerijen. Dat is Schoorl.

culinair

Gastronomie

In Schoorl vindt u vele restaurants, waar u kunt genieten van de specialiteiten van de omgeving,